Theorie-examen doen in de avond tijdens proef

Vanaf 1 mei 2018 kunnen kandidaten het theorie-examen voor de auto, motor en bromfiets ook in de avond doen. Dan start het CBR een proef van zes maanden waarin kandidaten ook tussen 16.00 uur en 21.30 uur op examen kunnen. Het CBR wil hiermee de dienstverlening aan de klant verder verbeteren. 

Aan de proef doen alleen kandidaten mee die zelf het examen reserveren op Mijn CBR. Vanaf 18.00 uur betalen zij hiervoor een toeslag van € 4,45. De proef start in de locaties Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen. Later tijdens de proef komen hier nog locaties bij. Kandidaten die een individueel theorie-examen willen doen kunnen ook op die plaatsen in de avond terecht. 

Tijdens de proef kunnen alleen kandidaten die zelf het theorie-examen in de avond reserveren meedoen. Met deze proef onderzoeken we namelijk de behoefte van onze klanten over onze openingstijden en of ze bereid zijn een toeslag te betalen voor een examen in de avonduren. Tot 18.00 uur kunnen op de proeflocaties ook beroepsexamens worden gemaakt, die de kandidaat zelf of via zijn opleider reserveert. 

Bron: www.cbr.nl