Cheatsheet voor het Theorie Examen: Zorg dat je met één been binnen bent!

Slagen voor je theorie certificaat blijft voor vele een moeilijke opgave. De een leert nou eenmaal wat makkelijk dan de ander. Weer iemand anders heeft last van faalangsten of dyslexie. Daarnaast bestaat ook nog het feit dat het CBR het examen niet bepaald makkelijker maakt. Kortom, het behalen van het theorie certificaat blijkt voor vele een struikelblok. 

Motivatie en voorbereiding

Er zijn vele manieren om je goed voor te bereiden op het examen. Hier schrijven wij regelmatig een blogpost over (dit is overigens een erg goed voorbeeld). De een kiest er voor om zelf in de studie boeken te duiken. De anders kiest voor een theoriecursus. Wat jij ook besluit te doen, wij helpen je graag verder met deze cheatsheet. 

Hoe zorg je voor een goede voorsprong?

Onze ervaring leert dat het slagingspercentage veelal te maken heeft met motivatie en een goede voorbereiding. Als je goed scoort op deze twee punten sta je al met één been over de eindstreep. Voorbereid zijn betekend meer dan de kennis goed begrijpen. Een goede voorbereiding begint bij hoe jij de dag aanvliegt. Hoe veel nachtrust je tot je neemt. Ook de voeding is daarbij van groot belang. 

Voorkom onnodige kosten en maak het jezelf makkelijk

Het afleggen van een theorie examen kost sowieso €31,25. Soms worden er ook nog studieboeken of online oefenmateriaal aangeschaft. In veel gevallen schrijft men zich in voor een theoriecursus. Ook dit kost natuurlijk het nodige. Een enkel examen kan dus aardig oplopen in de kosten. Voorkom dat je deze kosten dubbel moet betalen.

We zien zo vaak voorbij komen dat resultaten van de cursisten die het oefenmateriaal wat wij toesturen niet doorlezen veel slechter is dan degene die het wel doorlezen. Dat is doodzonde. Want het heeft simpelweg alleen te maken met motivatie. Hoe graag wil je het? Wat heb je ervoor over?

Als je het in je hebt om één dag op te offeren voor je theorie examen ben je er voor de rest van leven klaar mee! Hoe fijn is dat? Zorg ervoor dat jij degene bent die in één keer slaagt.