Hoe ga je om met faalangst voor je theorie examen?

Vele mensen hebben er op examen momenten veel last van. Het kan erg moeilijk zijn om je angsten tijden je theorie examen onder controle te houden. Als je mis gaat zijn de gevolgen vaak fataal. 

Gelukkig kun je je hier tegen wapenen. 

Voorbereiding is 80% van het werk

Als je je goed voorbereid weet je dat er weinig fout kan gaan. Naarmate je kennis groeit zal ook je zelfvertrouwen groeien. Bereid je dus goed voor en zet je faalangst om in zelfvertrouwen. Met het voorbereiden op je theorie examen zullen wij je een handje helpen. Als je je aanmeld via onze website en de inschrijving is bevestigt, ontvang je een email met daarin handige tips ter voorbereiding. 

Het zit allemaal tussen je oren

Als je bang bent om te falen, is dat kans dat je zal falen daadwerkelijk groter. Naast het vergroten van je kennis of een goede voorbereiding is het overwinnen van faalangst een mentale kwestie. Stel jezelf altijd deze vraag: "Wat is het ergste dat kan gebeuren?". Het antwoord op die vraag valt altijd reuze mee.  Zo kun je relativeren en de situatie makkelijker onder controle krijgen. 

Verminder je faalangst door je uitstel gedrag aan te pakken

Wanneer je last hebt van faalangst dan is het verleidelijk om taken voor je uit te schuiven. Want als je ergens bang voor bent, dan is je eerste reactie om ervoor weg te vluchten.

Hoe langer je uitstelt, des te groter je problemen zullen worden. Hetzelfde zien wij vaak gebeuren bij het aanvragen van het theorie examen. Vroeg of laat zul je er toch aan moeten geloven. Ondertussen word je steeds banger en banger.

Pak je uitstel gedrag aan, en haal je theorie examen zo snel mogelijk.