Slagen voor je theorie examen: 3 Gouden Regels.

Slagen voor je theorie examen is lang niet zo makkelijk als je denkt. Sterker nog, voor vele is dit een hele opgave. Allerlei externe factoren kunnen er voor zorgen dat je er veel moeite mee hebt. Denk maar aan sociale en mentale druk. In principe heb je al genoeg parktijk lessen gevolgd om een parktijk examen aan te vragen, maar je moet nog wel even je theorie certificaat behalen.. Voel je de druk al? 

Gelukkig zijn wij hier om je een helpende hand te bieden. Onze ervaring heeft ons geleerd dat je veel voordeel kunt behalen door je te houden aan de onderstaande 3 Gouden Regels.

1. Wees voorbereid.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen; een goede voorbereiding is het halve werk. Dit is ook het eerste wat wij met je zullen bespreken zodra wij je aanmelding telefonisch bevestigen. "Zorg ervoor dat je het niet onderschat. Het examen is en blijft moeilijk. Wees goed voorbereid. Volg de cursus met een actieve houding en dan moet het helemaal goed komen." 

Met zekerheid durven wij te zeggen dat wij onze theoriecursus van hoge kwaliteit is. Qua les materiaal en les methode behoren wij tot de top binnen ons vakgebied. Echter kunnen wij geen wonderen verrichten. Wij brengen je tot 60/70% naar de finish. De andere 40/30% hangt puur af van jou voorbereiding, motivatie en inzet. 

Is je voorbereiding slecht? Dan zul je moeten compenseren met je motivatie en inzet tijdens de cursus. Scoor je zowel op voorbereiding, motivatie en inzet onder gemiddeld, word het een hele moeilijke zaak. Feitelijk ben je je tijd, geld en energie aan het verspillen. Doodzonde. 

2. Denk niet te moeilijk.

"Ja maar wat als je motor uit staat, mag je dan wel telefoneren?" of "Ja maar je loopt ook met een hond aan de lijn, ben je dan ook een bestuurder?" Dit zijn zomaar even twee voorbeelden van cursisten die veel te moeilijk denken bij een vraag. Ons advies voor jullie is; houd het simpel.

Er worden onnodig veel fouten gemaakt bij simpele onderdelen. De fouten worden niet gemaakt omdat de cursist de vraag niet snapt, maar simpelweg omdat er te moeilijk word nagedacht. 

3. Geef altijd antwoord.

Geen antwoord is een fout antwoord. Om diverse redenen komt het veel voor dat er geen antwoord word gegeven. Een veel voorkomende reden is echter een gebrek aan tijd. Men raakt overrompeld door de tijd. Wees hier dus extra scherp op. 

Soms word er simpelweg gewoon geen antwoord opgegeven omdat men het juiste antwoord niet weet. Ons advies: ga voor je beste gevoel. Maar vul vooral een antwoord in!

Maak het jezelf makkelijker en hou je aan de 3 gouden regels. Als je aan deze regels houdt is dat nog steeds geen garantie dat je in één keer zult slagen, maar je maakt het jezelf wel makkelijker.


Meer tips?

Bekijk ook ons YouTube kanaal voor meer praktische tips over het theorie examen.

Slaag met behulp van onze online theoriecursus.

Als je nou echt zekerheid wilt kun je je natuurlijk ook gebruik maken van een van onze online pakketten.