Waarom wij denken dat iedereen bij ons in 1 keer kan slagen.

Het was donderdag middag. Regenachtig. Maar niet echt koud. De laatste bevestiging emails had ik net verzonden. Ik was bezig met mijn to-do list voor vrijdag, toen belde Tinneke. 

"Hoi goedemiddag. Ik zat te Googlen en toen ben ik bij jullie terecht gekomen. Mijn zoon heeft wat moeite met de auto theorie en heeft hulp nodig. Slaagt iedereen bij jullie?". Vroeg ze met een bezorgde toon in het stem. Haar zoon, Bas, is namelijk al 4 keer gezakt en de moed is hem in z'n schoenen geschoven. 

In 1 keer slagen wilt iedereen

Het landelijk gemiddelde slagingspercentage in 2016 was 41,77%. Dit zijn cijfers van het CBR. Keiharde feiten. Maar een  kleine vier op de tien kandidaten slaagt in een keer. Waar ligt dit aan?

Uiteraard zijn er meerdere redenen waarom kandidaten niet slagen. Het auto theorie examen is ook gewoon best lastig. Het is heel veel kennis dat je écht moet begrijpen. Zolang je de kennis niet onder de knie hebt is de kans van slagen nihil. 

Daarnaast heerst er ook nog sterk het idee dat je 'het examen kunt kopen'. Dit is allang niet meer aan de orde (en maar goed ook). Het CBR heeft alle examenvragen herzien. Tevens word het examen materiaal regelmatig aangepast en worden er diverse proeven uitgevoerd.  

Tot slot word het examen door vele kandidaten onderschat. Zonder focus of inspanning ga je het simpelweg niet redden. Het maakt niet uit hoeveel cursussen je bijwoont. Als je niet actief meedoet tijdens de cursus kom je op het examen te kort. 

Toch zij wij ervan overtuigd dat iedereen die bij ons de cursus volgt de beste kans maakt om in 1 keer te slagen. Onze werkwijze is ontwikkeld voor succes. We hebben lang nagedacht en veel geëxperimenteerd met diverse lesmethode. Daarvan hebben we alle 'best practices' gebundeld in het ultieme lespakket. 

Voordelen van onze werkwijze

Vandaag cursus, morgen examen. Wij gebruiken een volle cursusdag om je volledig klaar te stomen voor het examen. Maar nóg belangrijker: de kennis blijft je voor lange termijn bij. Superhandig voor bij het praktijk examen!

Geen gehaaste cursus waarbij je dezelfde dag vroeg in de middag het examen moet afleggen. Geen trucjes. Geen voorspelbaarheden. Geen 'quick fix'. Pure kennis op een duidelijke en doeltreffende manier uitgelegd. 

Ons huiswerk materiaal bevat de perfecte balans tussen gemak & effectiviteit. Daar we we trots op. Niemand zit te wachten op dikke boeken of oneindig lange online trainingen. Dat snappen wij en daar hebben we rekening mee gehouden. 

Bezorgde ouders

Het is niet de eerste keer dat ik door bezorgde ouders word opgebeld. Ook krijg ik vaker de vraag gesteld om hun kind zal slagen als ze de cursus bij ons volgt.

Dus nadat ik de vraag van Tinneke kreeg voorgeschoteld of iedereen bij ons slaagt, had ik me antwoord klaar: "Nee mevrouw, niet iedereen slaagt. Om dat voor elkaar te krijgen zouden we moeten frauderen of kunnen goochelen. Wat wij wel kunnen is Bas voor 70% naar de finish brengen. Als hij het in zich heeft om 30% zelf op te brengen in de vorm van focus en inzet gaat hij zeker slagen". 

Bas heeft de cursus met een actieve houding bij ons gevolgd en is geslaagd voor het examen. Tinneke is blij. Bas nog veel blijer. En wij? Wij hebben een trots gevoel en bevestiging dat onze lesmethode werkt.

Voor ons is dat heel veel waard. 


Meer tips of actueel nieuws?

Bekijk ook ons YouTube kanaal voor meer praktische tips over het theorie examen.