Theorie examen oefenen
Hoe werkt het?Contact
Bestellen
Inloggen
Bestellen Inloggen

Theorie Examen Oefenen

Om voor het auto theorie-examen te slagen, zijn er een paar onderwerpen die je moet begrijpen en kunnen toepassen. Theorie-examens kunnen uitdagend zijn, maar als je er een beetje werk in steekt en je theorie examen online oefent, ben je al een stuk dichterbij!

Waar wil je voor leren?

Je kunt bij ons terecht voor je auto, bromfiets of motor theoriecursus.

Auto

Wil je leren voor je auto theorie examen?

Ga naar auto pakketten
Vanaf €44,99

Naast het feit dat je vertrouwd moet zijn met de inhoud van theorie examens, zul je ook vertrouwd moeten zijn met de verschillende manieren waarop de vragen op de toets gesteld zullen worden. Onze theorie oefenexamens zullen je hierbij helpen. Het theorie-examen kan behoorlijk ontmoedigend zijn. Maar je hoeft je geen zorgen te maken, want wij zijn er om je te helpen! Wij geven je ook enkele aanwijzingen over hoe je de test moet aanpakken. Lees verder, en ga meteen aan de slag met theorie oefenen; je rijbewijs is niet ver weg meer!

Sneller slagen voor je theorie-examen? Theorie Toppers helpt je de weg op!

Oefenen, oefenen en nog eens oefenen: zorg ervoor dat je zo veel mogelijk proefexamens doet. Dit zal je niet alleen helpen om gewend te raken aan de structuur van het echte examen. Het zal je ook helpen om eventuele zwakke plekken op te sporen waarin je je misschien moet verbeteren. Zo kun je bij Theorie Toppers je theorie examen leren en verbanden leggen tussen wat je leert en wat je al weet. Bijvoorbeeld, terwijl je de betekenis van een verkeersbord probeert op te roepen, kun je denken aan een plaats waar je een voorbeeld van het bord gezien hebt en dat als geheugensteun gebruiken. Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt en vermijd blokken voor de test vlak voor hij begint. Zorg voor de test voor een rustgevende nachtrust, zodat je goed uitgerust bent en goed kunt nadenken. 

Het afleggen van het examen zelf

Het afleggen van het examen kan nogal zenuwslopend zijn. Je vindt het immers belangrijk om zo snel mogelijk je bewijs van  theorie examen op zak te hebben. Een goede voorbereiding is dus heel belangrijk. Het examen bestaat uit drie onderdelen: Gevaarherkenning, Kennis en inzicht.

Eerst maak je het onderdeel gevaarherkenning. Dit onderdeel bestaat uit 25 scenario’s waarin gevaren worden belicht die je tijdens het rijden tegen kan komen. Dit is een belangrijk onderdeel waarbij je zowel een veilige keuze moet maken, maar ook tijdsgebonden deze keuze moet maken. Het is immers belangrijk dat je snel de juiste beslissing over gevaarlijke situaties kan maken. Vervolgens krijg je vragen over kennis (12 vragen) en inzicht (28 vragen). Het is dus belangrijk dat je op al deze drie onderdelen focust wanneer je een video cursus bij Theorie Toppers afneemt want je kan niet voor maar één van de drie onderdelen slagen, je moet alle drie de onderdelen onder de knie hebben om zelfverzekerd aan het verkeer mee te mogen doen.

Theorie examen leren – waar begin je?

De volgende scenario's komen voor in enkele van de video's waarin gevaarherkenning gedemonstreerd wordt: rijden in gevaarlijk weer zoals mist, regen, sneeuw, ijs, en wind. Rijden bij een verminderde hoeveelheid licht, zoals bij zonsopgang of schemering, en meer. Je zult het beste voorbereid zijn op het CBR theorie-examen omdat de theorie examens bij Theorie Toppers actueel zijn. Bovendien is het maken van proefexamens een fantastisch leermiddel gebleken. De informatie blijft dieper hangen, en het is algemeen bekend dat fouten maken mensen helpt sneller te leren dan ontelbare uren besteden aan studeren.

Online theorie-examen oefenen bij Theorie Toppers

Wanneer je jezelf kunt beoordelen met behulp van een proefexamen, wordt studeren voor je theorie-examen eenvoudiger. Je kunt onaangename verrassingen tijdens je CBR examen voorkomen door je auto theorie te oefenen. 

Online leren en online theorie examen oefenen, een gouden combi!

Onze cursisten zijn overduidelijk tevreden met onze formule waarmee we onze videocursus combineren met enkele proefexamens. Aan de hand van duidelijk proefexamens testen hoe je ervoor staat? Dat is absoluut aan te raden! Je wordt namelijk zelfverzekerder in de onderwerpen waar je goed voor geleerd hebt en je wordt je bewust van mogelijke groeipunten. Bij een goede voorbereiding op het theorie-examen is het dus belangrijk dat je de gemaakte fouten zoveel mogelijk wegstreept door de videocursus te gebruiken voor de onderdelen waar je nog aan moet werken. Als je de video cursus goed hebt gebruikt voor je studie kan je opnieuw een oefen-examen maken! Zo vergroot je je kansen steeds meer!

Theorie Toppers gebruiken voor online theorie oefenen

Het examen bestrijkt een breed scala van onderwerpen, daarom is voorbereiding essentieel als je wilt slagen. Bij Theorie Toppers geloven wij in een bewezen formule waarbij we je eerst de stof laten leren en aan de hand van een aantal oefenexamens jezelf kan toetsen. Dus in plaats van te proberen alle informatie in één dag te doorgronden, gun jezelf de tijd. De modules die we aanbieden bevatten vragen die vergelijkbaar zijn met die van het CBR theorie-examen. Aan het eind van een oefenexamen krijg je uiteraard te zien welke fouten je gemaakt hebt. Zo weet je de onderwerpen waar je meer over moet leren.