Pakketten
Hoe werkt het?Contact
Bestellen
Inloggen
Bestellen Inloggen
Blog Post

Auto theorie oefenen

Theorie Toppers - 3 min lezen

De beste manier om te slagen voor je rijbewijs is door te oefenen, meer te oefenen, en dan nog wat te oefenen. Alleen de verkeersregels leren is niet genoeg, je moet inzicht krijgen in de verkeerssituaties en de regels daarin toe kunnen passen.

Bij Theorie Toppers vind je de meest complete auto theorie cursus waar je onbeperkt kan oefenen.

Hoe kan ik auto theorie oefenen?

Het makkelijkst is natuurlijk als je het auto theorie examen kan oefenen op dezelfde manier als waarop je het examen uiteindelijk af moet leggen. Bij het Centraal Bureau voor Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) waar je het examen zal moeten doen, zul je achter een computer gezet worden en krijg je op het beeldscherm de vragen te zien. Er zijn bijvoorbeeld sleepvragen waarbij je een vinkje naar de correcte plaats op een foto moet slepen, meerkeuze vragen en invulvragen.

Oefen deze vragen op meest examen-gerichten manier, bijvoorbeeld via een online theorie cursus die oefen examens aanbiedt. Zoals bij ons ;-)

Wat voor soort vragen kan ik verwachten?

Er zijn verschillende soorten vragen die je voorgeschoteld kan krijgen bij het theorie examen. Bij sleepvragen (gewone en single) moet je een of meerdere cijfers in de afbeelding slepen, bijvoorbeeld om aan te geven wie voorrang heeft.

Voor invulvragen moet je het correct getal invoeren, zoals wat de minimum of maximum snelheid is op een autosnelweg. Bij een hotspotvraag moet een van de mogelijke afbeeldingen op het scherm aan klikken, zoals het juiste verkeersbord of een dashboardsymbool.

Welke onderwerpen kan ik het beste oefenen?

Het theorie-examen bestaan uit drie onderdelen, gevaarherkenning, kennis en inzicht, met in totaal 65 vragen. Je moet voor alle drie de onderdelen apart voldoende punten halen, dus ze zijn alle drie belangrijk. Er zijn een aantal onderwerpen die aan bod kunnen komen:

 • Gevaarherkenning: In verschillende situaties moet je gevaren kunnen herkennen en hierop reageren, bijvoorbeeld door te remmen, gas los te laten of door juist niets te doen.

 • Gebruik van de weg: Hoe gebruik je de weg bij normaal rijden en bij stilstaan of parkeren? Waar moet je voorsorteren, en hoe gaat inhalen? Wat is de maximumsnelheid op verschillende soorten wegen?

 • Voorrang en voor laten gaan: Je moet weten wanneer je voorrang moet geven, en wanneer je voorrang moet krijgen, bijvoorbeeld op kruispunten, bij afslaan en voor overig verkeer zoals voetgangers.

 • Bijzondere wegen, weggedeelten, weggebruikers en manoeuvres: Verkeersregels gelden ook buiten het normale weggebruik. Er zijn regels over rijden op een woonerf, of bij een militaire colonne.

 • Veilig rijden met het voertuig en reageren in noodsituaties: Je auto is meer dan een stuur en een gaspedaal. Je moet ook weten wanneer je de lichten moet gebruiken, hoe je gordels werken en wat je moet doen in geval van pech of een ongeluk.

 • Verkeerstekens en aanwijzingen: Niet alleen de verkeersborden en verkeerslichten zullen worden geoefend, maar ook verkeerstekens en aanwijzingen van verkeersagenten.

 • Verantwoorde verkeersdeelname en milieubewust rijden: Ook kennis over veilige verkeersdeelname en zuinig rijden kunnen aan bod komen in je examen.Β 

 • Wetgeving: je moet op de hoogte zijn van de algemene voorschriften uit de verkeerswetgeving en ook van de documenten waarmee je te maken hebt om gebruik te mogen maken van een auto.

 • Voertuigkennis: Je auto moet natuurlijk in orde zijn, en je moet dan ook weten wat de eisen zijn die er aan je voertuig worden gesteld, zoals verlichting en lading, gebruik van je spiegels en de dashboard symbolen.

Een online auto theorie cursus heeft een aantal voordelen voor het oefenen van het examen. Je kunt dan op de computer zoveel oefenen als je wil door middel van onbeperkt gestreamde video’s, videocursussen en onbeperkt oefenexamens.

Als je geen zin hebt om uren uit boeken te leren, je precies wilt weten wat je kunt verwachten tijdens elk CBR examen, en zelfstandig genoeg bent om in je eigen tijd te leren, volg dan een online cursus theorie. Je leert in je eigen tijd en op je eigen tempo, en wij staan altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

Lees ook

Klaar voor de start?

Kies je pakket!

Krijg toegang tot het Deluxe pakket

Auto Deluxe

  Prijs
  €64,99
  Aantal dagen
  31
  Oefenexamens
  7
  Verkeersborden
  Verkeersbegrippen
  Engelse ondertiteling πŸ‡¬πŸ‡§
  Streamen op 1 scherm tegelijk
Aanbevolen

Auto Premium

  Prijs
  €54,99
  Aantal dagen
  21
  Oefenexamens
  5
  Overzicht Verkeersborden
  Verkeersbegrippen
  Engelse ondertiteling πŸ‡¬πŸ‡§
  Streamen op 1 scherm tegelijk

Auto Lite

  Prijs
  €44,99
  Aantal dagen
  7
  Oefenexamens
  3
  Verkeersborden
  Verkeersbegrippen
  Engelse ondertiteling πŸ‡¬πŸ‡§
  Streamen op 1 scherm tegelijk