Blog Post

Theorie cursus

Theorie Toppers - 4 min lezen

Wij zeggen altijd maar: je autorijbewijs is even belangrijk als je zwemdiploma. Je zou maar in een situatie komen dat je moet rijden. Los van alle praktische voordelen geeft het je ook gewoon veel vrijheid en plezier! Maar, voordat je daarvan kan genieten, moet je natuurlijk wel een rijbewijs hebben. Om je rijbewijs te halen, moet je eerst slagen voor het praktijkexamen, maar je mag pas een praktijkexamen afleggen als je je theorie-examen hebt behaald. 

Net als het praktijkexamen wordt ook het theorie-examen afgenomen door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, oftewel het CBR. Het slagingspercentage voor theorie-examens op het CBR is niet erg hoog. Bij Theorie Toppers is dat anders. De eerste keer slaagt ongeveer 90% wel en maar 10% niet. Het is bijna onmogelijk om het examen te halen zonder er voor te leren. Het is dus verstandig om ruim van tevoren een theorie cursus te volgen.

Waar kan ik het beste een auto theorie cursus volgen?

Bij een ééndaags- of spoedcursus word je helemaal vol gestampt met mogelijke antwoorden zodat je aan het einde van de dag je examen kunt halen. Maar, je leert er daadwerkelijk niet veel van. Het helpt je niet bij je rijlessen en natuurlijk ook niet later, als je je rijbewijs gehaald hebt, in het verkeer zelf. Het is dus altijd beter om echt lessen te gaan volgen. Dit kan via een boek, een rijinstructeur, een rijschool of online via een videocursus, bij voorkeur natuurlijk bij ons! Dat is, volgens ons, de meest effectieve manier, omdat wij zorgen dat je het echt begrijpt in plaats van alleen onthoudt. Hierdoor kun je het makkelijker in de praktijk toepassen en uiteindelijk een veiligere bestuurder worden.

Wanneer kan ik het beste beginnen met mijn auto theorie cursus?

Je mag al auto theorie lessen gaan volgen als je 16 bent, en praktijk lessen vanaf 16.5. Je kunt dan op je 17e al je rijbewijs halen, echter moet tot je 18e dan wel onder begeleiding van een ‘coach’ rijden. Ook al ben je niet van plan om het zo vroeg te halen, dan is het nog steeds verstandig om op tijd met je theorie lessen te beginnen. Doe dit in ieder geval voor je 10e rijles. De theorie lessen helpen namelijk om vorderingen te maken in de praktijk, wat je weer tijd en kosten bespaart. Daarnaast zijn er lange wachttijden waardoor je de kans vergroot om pas later je rijbewijs te halen als je te lang wacht met het starten van de theorie lessen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een auto theorie cursus?

Een goede auto theorie cursus is helder, examengericht, compleet en up-to-date. Of je nu een cursus gaat volgen uit een boek, via een rijschool en/of online, zorg ervoor dat de cursus aan alle onderstaande punten voldoet. En, vergeet nooit om de recensies van de desbetreffende cursus te bekijken.

Helder 

Er zijn verschillende soorten vragen die je voorgeschoteld krijgt op de computer waarop je het examen af moet leggen. Zoals sleepvragen, invulvragen, en hotspotvragen. Het is dus fijn als je auto theorie cursus zo ingericht is, dat je deze vragen op een heldere manier kunt oefenen, zodat je weet wat je te wachten staat.

Examengericht

Het theorie-examen bestaat uit drie onderdelen met in totaal 65 vragen. Je moet voor alle drie de onderdelen voldoende punten halen, dus ze zijn alle drie belangrijk. De onderdelen zijn gevaarherkenning, kennis en inzicht. Een goede theorie cursus zorgt er dus voor dat je alle onderdelen goed kunt oefenen.

Compleet

Je moet niet alleen voldoende vragen van het totaal goed beantwoorden, maar ook een voldoende behalen in elk van de drie onderdelen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Als je voor een van deze drie onderdelen te veel fouten maakt, zak je voor het examen, ook al had je de andere onderdelen helemaal goed. Kies dus altijd voor een theorie cursus die een compleet overzicht en lesmateriaal biedt.

Up-to-date

De vragen van het CBR veranderen continu, en verkeersregels kunnen tot twee keer per jaar worden aangepast. Als je de theorie van een verouderde cursus leert, kan het dus zijn dat je fouten maakt ook al had je het goed geleerd. Een theorie cursus die steeds up-to-date is met zijn inhoud is dan ook een must.

Recensies

Doe research naar de kwaliteit van de cursus. Vergeet dus nooit om de recensies van cursus te bekijken. Deze geven een goed beeld van de betrouwbaarheid van de cursus.

Wat zijn de voordelen van een online auto theorie cursus?,

Geen zin om uren uit boeken te leren? Wil je precies weten wat je kunt verwachten tijdens elk CBR examen? Ben je zelfstandig genoeg om in je eigen tijd te leren? Dan is een online auto theorie cursus echt iets voor jou.

In een online theorie cursus worden o.a. de volgende zaken behandeld: voertuigcontrole, gevaarherkenning, voorrangsregels, kruispunten, inhalen, rotondes, tunnels, overwegen, parkeren, stilstaan, verlichting, en aanhangwagen. Alle pakketten bevatten ook oefenexamens. Het is dus een compleet en examengericht pakket.

Daarnaast biedt online leren veel voordelen. Je kunt leren waar en wanneer je wil, dus je leert in je eigen tempo. Onze online cursus is helder en opgemaakt uit dezelfde soort vragen, en op dezelfde manier gepresenteerd, als het examen. Aan de hand van praktijksituaties worden alle ins en outs van de verkeerstheorie personenauto doorgenomen. Het is dus een makkelijke sprong van lessen naar examen. 

Het is voor ons ook makkelijk om de cursus up-to-date te houden, omdat er niet wordt gewerkt met geprinte lesmaterialen. Je kunt dus altijd de nieuwste cursus volgen op je computer, laptop, tablet of zelfs op je smartphone. Naast een cursus voor auto theorie bieden wij ook een bromfiets en motor theorie cursus aan.

Heb je vragen of loop je onderweg tegen problemen aan? Dan staan we altijd voor je klaar om je vragen te beantwoorden!Klaar voor de start?

Kies je pakket

Start met het Deluxe pakket
Aanbevolen

Auto Deluxe

€64,99
31 dagen toegang
7 CBR examenmodules
 • Verkeersborden
 • Verkeersbegrippen
 • Engelse ondertiteling
 • 24/7 support

Auto Premium

€54,99
21 dagen toegang
5 CBR examenmodules
 • Verkeersborden
 • Verkeersbegrippen
 • Engelse ondertiteling
 • 24/7 support

Auto Lite

€44,99
7 dagen toegang
3 CBR examenmodules
 • Verkeersborden
 • Verkeersbegrippen
 • Engelse ondertiteling
 • 24/7 support