Blog Post

Hoeveel vragen mag je fout hebben bij theorie examen auto

Theorie Toppers - 5 min lezen

Veel mensen vragen zich af: “Hoeveel fout mag je hebben bij theorie examen auto?” het antwoord is eenvoudig. Je moet 13 of meer van de 25 vragen in de gevaarherkenning fase goed beantwoorden. Er zijn 12 vragen in de kennistoets, waarvan je minstens 10 correct moet beantwoorden. Ook heeft het theorie examen auto een onderdeel inzicht, waarbij je 25 van de 28 vragen goed moet hebben.

Het auto theorie examen in Nederland is een meerkeuze-examen met 50 vragen. Je krijgt een vaste hoeveelheid tijd om elke vraag op het computer gebaseerde examen te beantwoorden. De vragen in het examen gaan over verschillende onderwerpen, zoals verkeerswetten, verkeersborden en veilige rijtechnieken. En hiermee je vraag beantwoord met hoeveel vragen mag je fout hebben bij theorie examen auto.

Hoe ziet het theorie examen eruit?

Je kunt verwachten dat het examen identiek is aan eerdere theorie-examens voor auto's als je in Nederland een brommer, auto of motor examen afneemt. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen die je inzicht in de verkeerswetgeving en andere belangrijke aspecten van het rijden op een motor, een bromfiets of een auto toetsen. Het examen heeft een tijdslimiet, en je hebt de mogelijkheid om je antwoorden na te kijken voordat je ze indient.

Verkeerswetten, verkeersborden en -signalen, voertuigbeheersing en -veiligheid, en noodscenario's zijn enkele van de specifieke onderwerpen die in het theorie examen auto aan bod kunnen komen. Nadat je de test hebt afgerond, worden je antwoorden automatisch beoordeeld, en krijg je meteen je resultaat. Als je voor het examen slaagt, krijg je een certificaat waarmee je kunt doorgaan naar het praktische rijexamen, de volgende stap in de rijbewijs procedure.

Het examen behandelt een breed scala aan onderwerpen

Het is van cruciaal belang om de inhoud grondig te bestuderen om te slagen voor het examen. Het examen is echter zo ontwikkeld dat het begrijpelijk is voor de meeste kandidaten die een fundamentele kennis van het onderwerp hebben en die de vragen kunnen lezen en begrijpen. Je krijgt een vaste hoeveelheid tijd om elke vraag op het examen per computer te beantwoorden. 

Heb je echter moeite met examens en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is het geen slecht idee om de hulp van Theorie Toppers in te schakelen! Ook om je vertrouwdheid met de materie en je vaardigheid in het maken van het examen te vergroten, kun je overwegen je in te schrijven voor een studie cursus of te oefenen met voorbeeldexamenvragen als je je onzeker of angstig voelt voor het examen.

Het behalen van een rijbewijs is niet enorm lastig

Maar het is het wél waard om goed te studeren van tevoren! Een theorie-examen en een praktijkexamen, die beide bedoeld zijn om je kennis en bekwaamheid om een voertuig veilig en verantwoord te besturen te beoordelen, zijn vereist om een rijbewijs te halen. De meeste mensen zouden met de juiste hoeveelheid studie en oefening moeten kunnen slagen voor de examens en hun rijbewijs halen. 

Er zijn verschillende acties die je kunt doen om je te helpen je rijbewijs zo snel mogelijk te ontvangen. De volgende adviezen kunnen je helpen om je rijbewijs snel en gemakkelijk te halen:

Begin vroeg met het studeren voor je theorie examen

Het behalen van een rijbewijs kan een langdurig proces zijn, vooral als je rijlessen moet nemen en zowel het theorie- als praktijkexamen moet afleggen. Om ervoor te zorgen dat je genoeg tijd hebt om alle vereiste stappen af te ronden, is het cruciaal om zo vroeg mogelijk met het proces te beginnen. Start zo snel mogelijk met je theorie examen. Bereid je daarin ook goed voor: je moet specifieke documenten bij je hebben, waaronder een identificatiebewijs en een bewijs van inschrijving voor een rijopleiding, om een rijbewijs te verkrijgen. Voordat je aan het proces begint, is het cruciaal om het vereiste papierwerk te verkrijgen om vertragingen of problemen te voorkomen.

Volg een cursus ter voorbereiding: overweeg het volgen van een voorbereidende cursus als je onzeker of angstig bent voor het theorie- of praktijkexamen. Je kunt je kennis en vaardigheden vergroten tijdens het volgen van deze cursussen, die bedoeld zijn om je te helpen bij de examenvoorbereiding. Op de dag van het examen kunnen ze ook helpen om je angst te verminderen en je zelfvertrouwen te vergroten. En anders kun je online ook je theorie examen oefenen om meer zelfvertrouwen te krijgen en weet je ook hoe het bij je echte examen aan toe kan gaan. 

Vind je het moeilijk om te studeren voor je theorie examen?

Het is een goed idee om de hulp van een professional in te roepen als je problemen hebt met studeren voor een auto theorie-examen. Dit kan inhouden dat je een ouder of kennis die het examen al gehaald heeft om hulp vraagt. Contact opnemen met Theorie Toppers is ook een goed idee! Door middel van onze video’s zullen je kansen om voor het examen te slagen toenemen. Door de stof uit onze examenstof te leren kun je er zeker van zijn dat je op deze manier goed voorbereid bent! 

Wil je oefenen met het gevaarherkenning? In dat geval is Theorie Toppers dé website voor jou. Een belangrijk onderdeel van veilig rijden is het vermogen om gevaren te herkennen en de juiste actie te ondernemen om een botsing te voorkomen. Om je eigen veiligheid en die van andere weggebruikers te vergroten, moet je leren risico's te herkennen en te vermijden. Elk risico op de weg of in de buurt dat een ongeluk kan veroorzaken is een gevaar, en het kan uit elke hoek komen. 

Je dient een specifiek aantal antwoorden goed te hebben tijdens het theorie examen

Om te slagen voor je theorie-examen moet je in elk onderdeel een bepaald minimum aantal vragen correct beantwoorden. Hoeveel vragen mag je fout hebben bij theorie examen auto?

 • Kennis: Je moet 10 van de 12 vragen correct beantwoorden.

 • Inzicht: Je moet 25 van de 28 vragen correct beantwoorden.

 • Gevaarherkenning: Je moet 13 van de 25 vragen correct beantwoorden.

Er zijn een paar aandachtspunten bij auto theorie oefenen, en het afleggen van een theorie examen. Het is cruciaal dat je op de hoogte bent van zowel de algemene verkeerswetgeving als de bijzondere regels die alleen gelden voor bestuurders van brommers, auto's en motoren. Je moet dus bekend zijn met de juiste snelheidslimieten, verkeersborden en tekens en andere essentiële informatie die beoordeeld zal worden tijdens het auto theorie examen.

Klaar voor de start?

Kies je pakket en begin vandaag!

Start met Deluxe
Aanbevolen

Auto Deluxe

€64,99
31 dagen toegang
7 CBR examenmodules
 • Verkeersborden
 • Verkeersbegrippen
 • Engelse ondertiteling
 • 24/7 support

Auto Premium

€54,99
21 dagen toegang
5 CBR examenmodules
 • Verkeersborden
 • Verkeersbegrippen
 • Engelse ondertiteling
 • 24/7 support

Auto Lite

€44,99
7 dagen toegang
3 CBR examenmodules
 • Verkeersborden
 • Verkeersbegrippen
 • Engelse ondertiteling
 • 24/7 support